Вкусен немски сладкиш без яйца

Ivi  VaccaIvi Vacca
Новак
27
79
755
3
28/09/2020
"Немците са известни със своите сладкиши и след като опитахме този, разбрахме защо"
Приготвяне45 мин.
Готвене30 мин.
Общо75 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо362
  • Преглеждания за месеца308
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • ЗА ТЕСТОТО С МАЯ
  • мляко - 150 мл
  • масло - 60 г
  • брашно - 325 г
  • захар - 50 г
  • сол - 1 щипка
  • прясна мая - ½ кубче
  • масло - за формата
  • брашно - за обработка на тесто
  • ЗА КРЕМА C ПУДИНГ
  • мляко - 400 мл
  • ванилов пудинг - 1 бр. на прах
  • захар - 60 г
  • сметана - 250 г за разбиване
  • втвърдител за сметана - 1 пакетче
  • ЗА БАДЕМОВИЯ ТОПИНГ
  • масло - 60 г
  • сметана - 50 г
  • захар - 3 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • бадеми - 100 г нарязани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предлагам ви един невероятно вкусен десерт от немската кухня - нарича се Биненщих, приготвя се без яйца и е просто възхитителен.

За тестото с мая загрейте млякото и нарязаните на кубчета масло в тенджера. Смесете брашното, захарта и солта в купа. Натрошете маята върху тях и залейте с хладкото мляко. Омесете всичко с куката за тесто на ръчния миксер за 5 минути до гладко тесто. Покрийте и оставете тестото да почине за около 45 минути.

Междувременно направете пудинга за пълнежа. За целта оставете млякото да заври в тенджера, смесете пудинга на прах със захарта и 3-4 супени лъжици мляко, добавете към горещото мляко и оставете да заври отново, докато разбърквате. Изсипете пудинга в купа и го покрийте директно със стреч фолио, така че да не се образува кора.

Оставете да се охлади. Намаслете тавата с подвижно дъно (26 см), загрейте фурната до 180 градуса (конвекция 160 градуса). Замесете тестото с мая на леко набрашнена работна повърхност и разточете на кръг - около 26 см. Изсипете във формата и покрийте за още 15 минути.

За бадемовия топинг в тенджера кипнете маслото, сметаната, захарта и меда. Оставете сместа да къкри на слаб огън за около 2 минути. Свалете от огъня, добавете бадемите и разбъркайте.

Разпределете равномерно сместа върху тестото с мая със супена лъжица. Печете 30 минути.

Разхлабете формата и оставете да се охлади напълно. Разрежете хоризонтално на половина блата. Поставете долната половина на блата върху подвижното дъно на формата, поставете ринга за торта около него. Горната част със изпечения топинг от бадеми оставете за отгоре.

Разбийте сметаната с втвърдител за сметана, докато се стегне. Разбъркайте за кратко пудинга до гладка смес и добавете към сметаната. Разстелете крема на основата. Охладете за 1 час.

Нарежете предварително капака на 10-12 парчета, като отбележите с форма за торта от обратната, страна където са обозначени прорезите за парчетата торта. Поставете капачетата непосредствено преди сервиране на сладкиша.

Вкусният немски сладкиш без яйца е готов.

Комплект пош и форми за шприц 27 части в кутия
За страхотни сладкиши препоръчваме:
Комплект пош и форми за шприц 27 части в кутия
33.99 лв.
Виж ››

Запишете името си под най-красивите сладкиши, дребни сладки и домашни бисквити с комплекта от пош и форми за шприц. Безброй варианти за декориране, удобна кутия за съхранение и лесна употреба. Комплектът пош и форми за шприцоване е от нас, въображението - от вас.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар