Начин на приготвяне
Предлагам ви един невероятно вкусен десерт от немската кухня - нарича се Биненщих, приготвя се без яйца и е просто възхитителен.
За тестото с мая загрейте млякото и нарязаните на кубчета масло в тенджера. Смесете брашното, захарта и солта в купа. Натрошете маята върху тях и залейте с хладкото мляко. Омесете всичко с куката за тесто на ръчния миксер за 5 минути до гладко тесто. Покрийте и оставете тестото да почине за около 45 минути.
Междувременно направете пудинга за пълнежа. За целта оставете млякото да заври в тенджера, смесете пудинга на прах със захарта и 3-4 супени лъжици мляко, добавете към горещото мляко и оставете да заври отново, докато разбърквате. Изсипете пудинга в купа и го покрийте директно със стреч фолио, така че да не се образува кора.
Оставете да се охлади. Намаслете тавата с подвижно дъно (26 см), загрейте фурната до 180 градуса (конвекция 160 градуса). Замесете тестото с мая на леко набрашнена работна повърхност и разточете на кръг - около 26 см. Изсипете във формата и покрийте за още 15 минути.
За бадемовия топинг в тенджера кипнете маслото, сметаната, захарта и меда. Оставете сместа да къкри на слаб огън за около 2 минути. Свалете от огъня, добавете бадемите и разбъркайте.
Разпределете равномерно сместа върху тестото с мая със супена лъжица. Печете 30 минути.
Разхлабете формата и оставете да се охлади напълно. Разрежете хоризонтално на половина блата. Поставете долната половина на блата върху подвижното дъно на формата, поставете ринга за торта около него. Горната част със изпечения топинг от бадеми оставете за отгоре.
Разбийте сметаната с втвърдител за сметана, докато се стегне. Разбъркайте за кратко пудинга до гладка смес и добавете към сметаната. Разстелете крема на основата. Охладете за 1 час.
Нарежете предварително капака на 10-12 парчета, като отбележите с форма за торта от обратната, страна където са обозначени прорезите за парчетата торта. Поставете капачетата непосредствено преди сервиране на сладкиша.
Вкусният немски сладкиш без яйца е готов.