Начин на приготвяне
1. Нарежете на дребно месото и сложете да се вари заедно със ситно нарязания лук и целина и малко на по-едри кубчета - морковите.
Посолете, добавете дафиновите листа и зърната черен пипер и сипете малко олио. Количеството на водата - около литър и половина. В тенджера под налягане ще ви отнеме 30-35 минути готвенето.
2. Сложете към чорбата ситно накълцания магданоз, индийско орехче, зеленчуковата подправка и по желание още малко черен пипер, но млян.
Оставете да къкри на слаб до умерен огън.
3. В отделен съд загрейте олиото и запържете в него брашното и счуканите скилидки чесън. Налейте на части около 400 мл вода и бъркайте постоянно.
Сипете кашичката в телешката чорба, още преди да се е сгъстила много и оставете ястието да ври около 10 минути, за да добие лека плътност. По желание може да си разредите с още течност.
Сервирайте сръбската телешка чорба гореща.
Много ароматна и вкусна!
* За обогатяване на супата с месо понякога се добавя и накълцано кисело зеле. То се вари заедно със месото и зеленчуците, но се прибавя на малко по-късен етап.