Начин на приготвяне
Настържете малка глава кромид лук или я нарежете на ситно. Прибавете към каймата заедно с всички подправки.
Омесете добре и приберете в хладилника за един час.
През това време си пригответе зеленчуците за гювеча.
Нарежете картофите, морковите и лука. Доматите настържете на едро ренде.
На дъното на тава, намазана с олио, сложете първо бамята. Отгоре добавете всички останали зеленчуци. Залейте с настърганите домати. Поръсете със сол и черен пипер на вкус.
От каймата оформете малки кюфтенца, които оваляйте в брашно.
Наредете ги върху зеленчуците.
В малко вода размийте брашно, червения и пушения пипер. Добавете ги към ястието заедно с олиото. Течността трябва да покрие зеленчуците. Ако е необходимо, добавете още малко вода.
Сложете гювеча с бамя да се пече в загрята фурна на 200 градуса за около 50-60 минути, до готовност.
След като се изпече поръсете гювеча с бамя и пикантни телешки кюфтета с нарязан пресен магданоз.