Бирена яхния с телешко месо

17/01/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене65 мин.
Общо85 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 321
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • телешко месо - 500 г бонфиле
  • масло - 70 г
  • брашно - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • бира 1/2 ч.ч.
  • дафинови листа - 1 бр.
  • ориз - 2 ч.ч. сварен
  • червен пипер
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте маслото и задушете нарязаното на кубчета телешко месо. Когато месото поомекне, добавете ситно нарязания лук и запържете до златисто. Поръсете с брашното, добавете червен пипер, сол на вкус и разредете с бира. Пуснете дафиновия лист и кипнете.

Долейте малко вода и задушавайте ястието на тих огън до изпаряване на течността и готовност на месото в яхнията.

Направете канапе от сварен ориз към готовата бирена яхния с телешко. Сипете една порция от месото и поръсете със ситно нарязан пресен магданоз и черен пипер.

Метална поставка за черпак
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метална поставка за черпак
5.94 лв.
Виж ››

Разбърквате и поставяте на място, така че винаги да ви е под ръка, защото малките помощници в кухнята правят готвенето приятно занимание :)

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар