Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Суши»Корейски кимбап

Корейски кимбап

ГеновеваГеновева
Копирайтър
2521k1k3
Корейски кимбап
Снимка: Геновева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • нори - 2 листа
  • ориз за суши - 200 г
  • вода - 500 мл
  • сол
  • рачешки рулца - 4 бр.
  • краставици - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • соев сос
  • сусамово олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме ориза хубаво докато спре да пуска бяла вода. След това го сваряваме в 500 мл подсолена вода. Измийте ориза със студена вода, посолете го и добавете сусамовото олио.

Обелете и нарежете на лентички моркова и краставицата. Върху бамбукова рогозка сложете листа нори, отгоре разстилете с ръце половината ориз.

Отгоре сложете от краставицата, моркова и рачешките ролца. Завийте бамбуковата рогозка като притискате отгоре да се оформи руло.

Повторете така и с останалите продукти. Нарежете рулото на дебели парчета и суши се сервира със соев сос. Да ви е сладко!

Корейският кимбап е готов.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: