Начин на приготвяне
Изчистваме, измиваме и нарязваме месото на порции. В леко подсолена вода го слагаме да се свари.
Щом започне да се къса лесно с виличка, изключвам котлона. Изкараме месото настрани. И запазвам бульона. Щом изстине, го накъсваме на ситно.
Почистваме лука и моркова. Лука нарязваме на ситно, а моркова настъргваме на ренде. Задушаваме ги в малко сгорещено олио. Щом омекнат, добавете размитото в малко вода доматено пюре.
Подправете със сол и пипер на вкус и върнете накъсаното месо.
Нарежете магданоза и целината на ситно. Прибавете ги към супата със свинско.
На финала разтрошете в тенджерата и едно гнездо фиде.
Долейте още вода (в зависимост колко гъста искате да бъде тя) и оставете свинската супа без застройка да ври до сваряването на фидето.