Свинска супа от рагу

редакция:
Свинска супа от рагу
Снимка: Албена Асенова-Писева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Ако имаше свят на супите, тази свинска супа от рагу щеше да е сред управляващите."

Необходими продукти

  • свинско рагу - 700 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • зелени чушки - 1 бр.
  • сол
  • олио
  • ориз - 1 к.ч.
  • домати - 1 бр.
  • чубрица - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л. смлян
  • люти чушки - 1 бр. по желание
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското рагу се сварява предварително в тенджера под налягане в подсолена вода.

Капакът на тенджерата се слага, когато вадата е почти завряла и е махната образувалата се пяна.

Рагуто се вари около 15 минути. След това капакът се маха, рагуто се изважда, за да се обезкости, а в тенджерата се долива вода.

В нея се прибавят предварително нарязаните на дребно зеленчуци - лук, моркови, чушки и люти чушки за любителите на пикантния вкус.

Ако е необходимо, се прибавя още малко сол и малко олио.

Щом зеленчуците омекнат, се слага измитият ориз, а след като и той уври, се добавя настърганият домат.

В супата със свинско се връща обезкостеното месо и се прибавя чубрица. Оставя се да поври още малко и се дръпва от котлона.

Доовкусява се с прясно смлян черен пипер.

След като свинската супа от рагу поизстине, се застройва с разбито в кисело мляко яйце.

Вижте също как да си направите манджа със свинско и картофи, вкусно свинско със зелен боб или заложете на класиката - свинско с картофи.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: