Начин на приготвяне
Свинското рагу се сварява предварително в тенджера под налягане в подсолена вода.
Капакът на тенджерата се слага, когато вадата е почти завряла и е махната образувалата се пяна.
Рагуто се вари около 15 минути. След това капакът се маха, рагуто се изважда, за да се обезкости, а в тенджерата се долива вода.
В нея се прибавят предварително нарязаните на дребно зеленчуци - лук, моркови, чушки и люти чушки за любителите на пикантния вкус.
Ако е необходимо, се прибавя още малко сол и малко олио.
Щом зеленчуците омекнат, се слага измитият ориз, а след като и той уври, се добавя настърганият домат.
В супата със свинско се връща обезкостеното месо и се прибавя чубрица. Оставя се да поври още малко и се дръпва от котлона.
Доовкусява се с прясно смлян черен пипер.
След като свинската супа от рагу поизстине, се застройва с разбито в кисело мляко яйце.
Вижте също как да си направите манджа със свинско и картофи, вкусно свинско със зелен боб или заложете на класиката - свинско с картофи.