Свинска супа с фасул

Свинска супа с фасул
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • джолан - 1 бр. свински
  • боб - 1 ч.ч. фасул
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1/2 бр. червена пиперка
  • чушки - 1 бр. суха (червена)
  • джоджен
  • лук - 1 бр. глава
  • целина - 1 стрък
  • чери домати - 4 бр. сушени
  • чубрица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фасула за чорбата трябва да се накисне от предната вечер.

Свинското джоланче разполагаме в тенджера под налагяне. Доливаме вода, като течността трябва да го покрие.

Щом заври, отпенваме бульона.

Всички зеленчуци надребняваме и добавяме в тенджерата при джолана.

Посоляваме, слагаме и зърната фасул. Готвим на тих огън, докато всички продукти омекнат добре.

Накрая поръсваме с джоджен и чубрица, готвим 5 минути и сме готови.

Свинската супа с фасул сервираме със скълцан магданоз.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: