Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Вратни пържоли на фурна с лук

Вратни пържоли на фурна с лук

Вратни пържоли на фурна с лук4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
3
"Когато приготвяте пържоли, не можете да си позволите грешки, а те няма как да се случат, защото ви даваме страхотна рецепта"

Необходими продукти

  • вратни пържоли - 3 бр. свински
  • хималайска сол
  • черен пипер
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • бира - 1 к.ч.
  • зехтин - 2 с.л.
  • за маринатата
  • майонеза - 1 с.л.
  • горчица - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пържолите и ги сложете в купа заедно с майонезата и горчицата. Намажете ги хубаво от двете сtрани и оставете за 1 час така.

Обелете лука и нарежете шайби. Подредете го на дъното на тавичка за печене. Сложете скилидките чесън с люспата.

Подредете отгоре вратните пържоли. Посолете с хималайската сол и поръсете с черния пипер.

Налейте бирата и зехтина в тавата. Затворете плътно с алуминиево фолио и печете в предварително загрята фурна на 190-180 градуса за 1.5-2 часа.

Махнете фолио и запечете пържолите отгоре.

Извадете, оставете да се охладят и сервирайте вратните пържоли на фурна с лук.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: