Чорбаджийски чушки с чесън и копър

Аника ВойтАника Войт
Чирак
150
486
1k
16
08/09/2020
"Мариновани по този начин чорбаджийските чушки правят всяко ястие още по-апетитно"
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 899
  • Преглеждания за месеца191
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • чорбаджийски чушки - 500 г
  • копър - 1 връзка
  • чесън - 6 скилидки
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • балсамов оцет - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте чорбаджийските чушки. Нарежете ги на парчета около 4 см всяко.

Подсушете ги в кухненска кърпа. Добре е да са колкото се може по-сухи, за да не пръскат при пърженето им.

Загрейте олиото в по-широк тиган.

Опържете нарязаните чушки. Ако тиганът не е достатъчно голям, ги опържете на няколко порции. Готовите чушки задушете под капак.

Измийте и нарежете копъра на ситно, смесете го с оцета, добавете към тях и пресования чесън.

Тази смес изсипете при чушките.

Раздрусвайте добре, за да се разбъркат хубаво маринованите чорбаджийски чушки.

Имате уникално вкусни чорбаджийски чушки с чесън и копър.

Двойна затварачка за буркани като от едно време
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Двойна затварачка за буркани като от едно време
13.50 лв.
Виж ››

Практична и лесна за употреба затварачка за буркани с удобна двойна дръжка, пръв помощник при приготвянето на зимнина.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар