Ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Чорбаджийски чушки с чесън и копър

Чорбаджийски чушки с чесън и копър

Аника ВойтАника Войт
Експерт
2088171k1
Чорбаджийски чушки с чесън и копър
Снимка: Аника Войт
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Мариновани по този начин чорбаджийските чушки правят всяко ястие още по-апетитно"

Необходими продукти

  • чорбаджийски чушки - 500 г
  • копър - 1 връзка
  • чесън - 6 скилидки
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • балсамов оцет - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте чорбаджийските чушки. Нарежете ги на парчета около 4 см всяко.

Подсушете ги в кухненска кърпа. Добре е да са колкото се може по-сухи, за да не пръскат при пърженето им.

Загрейте олиото в по-широк тиган.

Опържете нарязаните чушки. Ако тиганът не е достатъчно голям, ги опържете на няколко порции. Готовите чушки задушете под капак.

Измийте и нарежете копъра на ситно, смесете го с оцета, добавете към тях и пресования чесън.

Тази смес изсипете при чушките.

Раздрусвайте добре, за да се разбъркат хубаво маринованите чорбаджийски чушки.

Имате уникално вкусни чорбаджийски чушки с чесън и копър.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
А сол, кога?
07.09.2021 06:22