Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета по селски

Пилешки бутчета по селски

Пилешки бутчета по селски
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
3
"Най-обичаната от всички комбинация, що се отнася до пилешки бутчета - с картофи разбира се, с какво друго"

Необходими продукти

  • пилешки бутчета - 3 бр.
  • картофи - до 5 бр.
  • лук - 1 бр.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • мащерка
  • бяло вино - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете, измийте и нарежете картофите и лука.

Сложете ги в тавичка за печене.

Измийте и изчистете бутчетата. Сложете ги отгоре.

Добавете дафиновия лист, подправките и бялото вино. Затворете тавичката с алуминиево фолио.

Сложете в предварително загрята фурна на 190 градуса.

Печете около 1.5 ч.

Махнете фолиото, запечете отгоре пилето с картофи и извадете тавичката.

Оставете леко да се охлади и сервирайте пилешките бутчета по селски.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: