Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Печен език с картофи

Печен език с картофи

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Печен език с картофи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4-5

Необходими продукти

  • телешки език - 1 бр.
  • корени за супа - 1 пак.
  • лук - 1 връзка пресен
  • картофи - 500 г
  • масло - 60 г
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • магданоз - 1/2 връзка
  • копър - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете телешкия език в подсолена вода, в която сте добавили и корените за супа. Потопете езика за няколко секунди в студена вода и го обелете. Нарежете го на филийки и го запържете в загрятото олио. Добавете ситно нарязания пресен лук и отцедените и нарязани корени за супа.

Продуктите се осоляват и се наръсват с червен пипер. Залива се с доматеното пюре, което е разтворено в малко от бульона. Разбъркайте и изсипете в тавичка.

Обелете картофите, нарежете ги на филии и ги прибавете към езика.

Ястието се пече 35-40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Поднася се обилно поръсени със ситно нарязани копър и магданоз.

Рейтинг

4.2
51
44
30
20
10
Дай твоята оценка: