Начин на приготвяне
Натрошете или смелете шоколадовите бисквити и ги изсипете в дълбока купа. Добавете разтопеното масло, захарта и канелата и разбъркайте до получаването на еднородна маса.
С така получената смес покрийте дъното на предварително намазнена форма за торта.
В подходящ съд смесете изварата, киселото мляко, захарта, неподсладеното кафе и добре разбитите яйца. Разтопете шоколада на водна баня, добявете 2 с.л. от сметаната и разбъркайте.
Добавете го към останалите продукти. Сложете щипката сол и ванилията. Последно добавете добре разбитата сметана и разбъркате енергично.
Покрийте блата с подготвения пълнеж и изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40-45 минути. Охладете добре преди поднасяне.