Начин на приготвяне
За тези вкусни пълнени картофи избере едри, по възможност с еднаква големи картофи. Измийте ги старателно и ги сварете в подсолена вода.
Важно е да следите процеса и да не ги оставяте да се цепнат.
Щом са готови, ги отцедете и оставете настрани да изстинат.
С остър нож срежете картофите на половинки. Трябва да отделите сърцевината им. Вземете малка лъжичка и издълбайте, като гледната да оставен около 1/2 см до кората.
Отделената картофена част, намачкайте с вилица. Към нея добавете натрошеното сирене и предварително настъргания кашкавал.
Чукнете две яйца и подправете на вкус със сол и черен пипер. Разбъркайте хубаво всички продукти от сместа.
Напълнете издълбаните картофи със плънката, като най-отдолу сложите и малко масълце.
Подредете пълнените картофи с кашкавал и сирене в тава и запечете за 15 мин на 200 градуса.