Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени картофи»Пълнени картофи с кашкавал и сирене

Пълнени картофи с кашкавал и сирене

Аника ВойтАника Войт
Експерт
2088171k1
Пълнени картофи с кашкавал и сирене
Снимка: Аника Войт
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • картофа - 6 бр.
  • сирене - 300 г
  • кашкавал - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 4 с.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тези вкусни пълнени картофи избере едри, по възможност с еднаква големи картофи. Измийте ги старателно и ги сварете в подсолена вода.

Важно е да следите процеса и да не ги оставяте да се цепнат.

Щом са готови, ги отцедете и оставете настрани да изстинат.

С остър нож срежете картофите на половинки. Трябва да отделите сърцевината им. Вземете малка лъжичка и издълбайте, като гледната да оставен около 1/2 см до кората.

Отделената картофена част, намачкайте с вилица. Към нея добавете натрошеното сирене и предварително настъргания кашкавал.

Чукнете две яйца и подправете на вкус със сол и черен пипер. Разбъркайте хубаво всички продукти от сместа.

Напълнете издълбаните картофи със плънката, като най-отдолу сложите и малко масълце.

Подредете пълнените картофи с кашкавал и сирене в тава и запечете за 15 мин на 200 градуса.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: