Лесни кисели краставички

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
747
3k
5k
445
4
04/09/2020
"Лесни кисели краставички за зимата, които приготвяме с удоволствие"
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо986
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • корнишони - 3 кг
  • вода - 4 литра
  • едра сол - 4 к.ч.
  • ябълков оцет - 4 с.л.
  • синапено семе - 2 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Корнишоните измиваме добре, почистваме от дръжките и подреждаме в трилитрови буркана.

За това количество излизат 2 трилитрови буркана.

В тенджера поставяме водата и оставяме да заври.

След което заври сипваме солта и оставяме така да поври до стопяването на солта.

Оставяме да се охлади а пез това време във всеки буркан сипваме по 2 с.л. оцет и доливаме от изстиналата солена вода която предварително прецеждаме.

Поръсваме киселите краставички със синапено семе и затваряме с найлонови капачки.

Лесните кисели краставички са готови.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар