Родопска наденица

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k2k6
Родопска наденица
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 3
04/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • свинско месо - 2 кг от бут
  • месо - 500 г шарено
  • черен пипер - 10 г
  • кимион - 1 ч.л.
  • чубрица - 10 г
  • сол - 25 г
  • вода - 200 мл
  • свински черва - 5 м
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото нарязваме на кубчета.

Поръсваме с подправките и оставяме така за 12 часа на хладно.

След това се го смиламе.

Шареното месо също нарязваме и смиламе.

Объркваме двете меса заедно, като постепенно прибавяме и водата.

Водата прибавяме тогава, когато сушим наденицата.

Ако надениците ще се суши, вода не прибавяме.

Месим продължително и след това оставяме да отлежи на хладно 24 часа. Пълним в червата.

Готова е за печене на скара или да печем във фурна.

В случая родопската наденица е печена на скара.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: