Лесен шоколадов кекс

Аника ВойтАника Войт
Експерт
189
686
1k
25
1
04/09/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо633
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка тенджерка или друг подходящ съд стоплете прясното мляко. Добавете в него олиото и шоколада.

Бъркайте, докато не се разтопи напълно. Оставете на страна да изстине.

Разбийте яйцата заедно със захарта до получаване на пухкава пяна.

Пресейте брашното заедно с бакпулвера. Започнете да го добавяте към яйцата. Добавяйте лъжица по лъжица и разбъркайте енергично с бъркалка или миксер.

Щом добавите половината от брашното, добавете млякото с разтопения шоколад.

Отново разбъркайте и добавете останалото количество от брашното. Сместа трябва да бъде малко по гъста от тази на боза.

В тавичка или форма за кекс изсипете сместа. Желателно е самият съд да намажете с малко масло.

Печете кекса в предварително зягрята фурна на 180 градуса за около 40 - 50 мин.

Готовият шоколадов кекс украсете с разтопения шоколад и лъжица прясно мляко.

Поднесете лесния шоколадов кекс с повод или без повод.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар