Начин на приготвяне
В малка тенджерка или друг подходящ съд стоплете прясното мляко. Добавете в него олиото и шоколада.
Бъркайте, докато не се разтопи напълно. Оставете на страна да изстине.
Разбийте яйцата заедно със захарта до получаване на пухкава пяна.
Пресейте брашното заедно с бакпулвера. Започнете да го добавяте към яйцата. Добавяйте лъжица по лъжица и разбъркайте енергично с бъркалка или миксер.
Щом добавите половината от брашното, добавете млякото с разтопения шоколад.
Отново разбъркайте и добавете останалото количество от брашното. Сместа трябва да бъде малко по гъста от тази на боза.
В тавичка или форма за кекс изсипете сместа. Желателно е самият съд да намажете с малко масло.
Печете кекса в предварително зягрята фурна на 180 градуса за около 40 - 50 мин.
Готовият шоколадов кекс украсете с разтопения шоколад и лъжица прясно мляко.
Поднесете лесния шоколадов кекс с повод или без повод.