Ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Пържен патладжан с доматен сос в буркани

Пържен патладжан с доматен сос в буркани

ГеновеваГеновева
Копирайтър
2521k1k3
Пържен патладжан с доматен сос в буркани
Снимка: Геновева
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Kогато решите зимата да отворите буркан с тази манджа просто я стоплете и по желание добавете сирене и допълнително чесън. Добър апетит!"

Необходими продукти

  • патладжани - 2 - 3 бр. средни
  • домати - 1 кг
  • сол
  • захар - 1 с.л.
  • олио
  • червен пипер
  • чесън - 1 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът се реже на филийки, посолява се и се оставя така за 30 минути. След това измиваме патладжан и го оставяме да се отцеди. В тиган сгорещяваме олио и изпържваме патладжана.

През това време пасираме доматите или го минаваме през машинка да се получи доматено пюре за соса.

Слагаме 1 с.л. червен пипер в тигана, където пържихме патладжана, ако олиото е много махнете част от него.

Сипете доматеното пюре в тигана и разбъркайте. След това добавете изпържения патладжан и оставете да къкри на слаб огън, докато се сгъсти сосът.

След като е готов соса овкусете със сол, захар и пасиран чесън. Оставете да изстине манджата и след това я сипете в сухи буркани. Затворете с капачки и сложете да сварите бурканите за 15 минути, след като заврят.

Когато решите зимата да отворите буркан с тази манджа просто я стоплете и по желание добавете сирене и допълнително чесън. Да ви е сладко!

Пържените патладжан с доматен сос в буркани са готови.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: