Начин на приготвяне
Бутертестото се нарязва на правоъгълници. Във всеки правоъгълник с формичка се очертава фигурка, без да се изважда изрязаното тесто.
Бутерките се намазват с разбито яйце и поръсват със захар. Пекат се на 220 градуса докато се зачервят и надуят.
Сладкарският крем се приготвя, като в тенджерка се смесват захарта и 800 мл. прясно мляко. Тенджерата се слага на котлона и млякото се загрява, докато се разтопи захарта, след което се дръпва от котлона.
Останалите четири яйцата се разбиват с телена бъркалка. Към тях се прибавя останалото мляко и брашното. Сместа се разбърква хубаво, за да няма бучици брашно.
На тънка струйка и при непрекъснато бъркане яйчената смес се излива в тенджерката с млякото. Кремът се връща на котлона и се вари на ниска температура до сгъстяване. Бърка се непрекъснато.
Накрая, когато е готов, се прибавя кравето масло и отново се разбърква.
Махат се капачетата на изрязаните фигурки и в гнездата се слага от вече изстиналият домашен крем.
Капачетата отново се поставят и кремките с бутертесто се посипват с пудра захар.