Кремки с бутертесто

Кремки с бутертесто
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
20
"Ако хванем златната рибка, ще си пожелаем пред нас да се появят тези кремки с бутертесто"

Необходими продукти

  • бутертесто - свежо
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 2 с.л.
  • За крема
  • прясно мляко - 1 л
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 7 с.л.
  • брашно - 7 с.л.
  • ванилова есенция - 1 ч.л.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутертестото се нарязва на правоъгълници. Във всеки правоъгълник с формичка се очертава фигурка, без да се изважда изрязаното тесто.

Бутерките се намазват с разбито яйце и поръсват със захар. Пекат се на 220 градуса докато се зачервят и надуят.

Сладкарският крем се приготвя, като в тенджерка се смесват захарта и 800 мл. прясно мляко. Тенджерата се слага на котлона и млякото се загрява, докато се разтопи захарта, след което се дръпва от котлона.

Останалите четири яйцата се разбиват с телена бъркалка. Към тях се прибавя останалото мляко и брашното. Сместа се разбърква хубаво, за да няма бучици брашно.

На тънка струйка и при непрекъснато бъркане яйчената смес се излива в тенджерката с млякото. Кремът се връща на котлона и се вари на ниска температура до сгъстяване. Бърка се непрекъснато.

Накрая, когато е готов, се прибавя кравето масло и отново се разбърква.

Махат се капачетата на изрязаните фигурки и в гнездата се слага от вече изстиналият домашен крем.

Капачетата отново се поставят и кремките с бутертесто се посипват с пудра захар.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: