Начин на приготвяне
Страхотни са, лесни, бързи и вкусни кашкавалки с кори за баница.
Всеки две кори се срязват през средата по тясната страна получаваме правоъгълници за 6 домашни кашкавалки.
Кашкавалът се рендосва на ренде на едро. В купа се разбиват яйцата с вилица, добавя се кисело мляко с бакпулвера и се разбърква добре.
Вземат се 2 срязани половинки от корите, първата се поръсва с олио, втората кора върху нея се намазва с яйчена смес и се навива на розичка.
Нареждат се в големи подмазани форми за мъфини. Отгоре също се намазват с четка с яйчена смес и се поръсват с кашкавал.
Кашкавалките с кори за баница се пекат в загрята фурна на 180 градуса до готовност, при мен за 15-20 минути бяха готови!
Добър апетит!
Коментари