Пукани люти чушлета с олио и оцет

28/08/2020
"Пуканите люти чушлета придружават всяко ястие, което сервираме на трапезата - и има защо"
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо636
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • люти чушлета - 300 г
  • сол
  • захар - 1 ч.л.
  • оцет - 3 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте лютите чушлета и ги подредете в тавичка, застлана с хартия за печене.

Сложете ги във фурната и ги опукайте. Ако искате, може с дървена лъжица да ги разбърквате. Готовите чушлета извадете и сложете в бурканче или кутия с капак.

В купичка смесете оцета, олиото, солта, захарта и чесъна (или нарязан на много дребно, или пресован чесън).

Разбъркайте добре и залейте пуканите чушлета с приготвената марината.

Оставете пуканите люти чушлета с олио и оцет в хладилника за един ден, като от време на време разклащате буркана.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар