ezine.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Пай»Лесен и вкусен пай с тиквички

Лесен и вкусен пай с тиквички

Лесен и вкусен пай с тиквички
Снимка: Виктория Константинова
1 / 2
27/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 опаковка, около 600 г
  • тиквички - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр. зелена + 1 бр. червена
  • сирене - 300 г
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • черен пипер
  • босилек - 1 к.л.
  • риган - 1к.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се измиват. Настъргват се на ренде за чипс- на филийки. Лукът се обелва и също се настъргва на рендето.

Червената и зелената чушки се измиват. Почистват се и се нарязват на тънки лентички. Магданозът се измива и нарязва на ситно.

Подготвя се намазнена форма за пай. Изрязва се кръг от бутертестото с размерите на дъното на формата. Изрязват се ленти от тестото и се застилат на стените на формата. Така се образува блат върху цялата форма.

В голяма купа се чукват и разбиват яйцата. Добавя се сиренето, като се натрошава. Добавят се риганът, босилекът и черният пипер. Разбърква се.

Добавят се всички нарязани зеленчуци и олиото. Овкусява се със сол, като се преценява солеността на сиренето. Сместа се разбърква добре.

Изсипва се в бутер блата. Соленият пай се пече на 180 градуса с вентилатор до готовност.

Лесният и вкусен пай с тиквички е готов.

Искате ли парче?

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: