Начин на приготвяне
Тиквичките се измиват. Настъргват се на ренде за чипс- на филийки. Лукът се обелва и също се настъргва на рендето.
Червената и зелената чушки се измиват. Почистват се и се нарязват на тънки лентички. Магданозът се измива и нарязва на ситно.
Подготвя се намазнена форма за пай. Изрязва се кръг от бутертестото с размерите на дъното на формата. Изрязват се ленти от тестото и се застилат на стените на формата. Така се образува блат върху цялата форма.
В голяма купа се чукват и разбиват яйцата. Добавя се сиренето, като се натрошава. Добавят се риганът, босилекът и черният пипер. Разбърква се.
Добавят се всички нарязани зеленчуци и олиото. Овкусява се със сол, като се преценява солеността на сиренето. Сместа се разбърква добре.
Изсипва се в бутер блата. Соленият пай се пече на 180 градуса с вентилатор до готовност.
Лесният и вкусен пай с тиквички е готов.
Искате ли парче?