Зелен фасул по виенски

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
910
60
14
24/12/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 717
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме зеления фасул, нарязваме го на парченца и го задушаваме с малко вода до омекване. Сгорещяваме маслото и запържваме до златисто ситно нарязания лук и моркова, нарязан на кубчета.

Добавяме брашното и пържим още 2-3 минути на умерен огън. Подправяме с пресните зелени подправки и разреждаме със зеленчуковия бульон.

Кипваме сместа, добавяме отцедения зелен фасул, наливаме сметаната и подправяме яхнията със сол и черен пипер. Варим 4-5 минути на умерен огън и сме готови за поднасяне.

Поднесете ястието Зелен фасул по виенски с пържен бекон или шунка по желание.

Метална поставка за черпак
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метална поставка за черпак
5.94 лв.
Виж ››

Разбърквате и поставяте на място, така че винаги да ви е под ръка, защото малките помощници в кухнята правят готвенето приятно занимание :)

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар