Зелен фасул по виенски

28/09/2013
Вяра Попова
отВяра ПоповаНовак
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене45 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 410
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме зеления фасул, нарязваме го на парченца и го задушаваме с малко вода до омекване. Сгорещяваме маслото и запържваме до златисто ситно нарязания лук и моркова, нарязан на кубчета.

Добавяме брашното и пържим още 2-3 минути на умерен огън. Подправяме с пресните зелени подправки и разреждаме със зеленчуковия бульон.

Кипваме сместа, добавяме отцедения зелен фасул, наливаме сметаната и подправяме със сол и черен пипер. Варим 4-5 минути на умерен огън и сме готови за поднасяне.

Поднесете ястието със запържен бекон или шунка по желание. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар