Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Зелен фасул по виенски

Зелен фасул по виенски

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Зелен фасул по виенски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • зелен фасул - 500 г
  • масло - 20 г
  • брашно - 1 с.л.
  • лук - 1/2 глава
  • моркови - 1 малък, по желание
  • копър - 1/2 с.л. нарязан
  • магданоз - 1/2 с.л. нарязан
  • бульон - 800 мл зеленчуков
  • сметана - 1/2 к.ч. заквасена
  • черен пипер
  • оцет
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме зеления фасул, нарязваме го на парченца и го задушаваме с малко вода до омекване. Сгорещяваме маслото и запържваме до златисто ситно нарязания лук и моркова, нарязан на кубчета.

Добавяме брашното и пържим още 2-3 минути на умерен огън. Подправяме с пресните зелени подправки и разреждаме със зеленчуковия бульон.

Кипваме сместа, добавяме отцедения зелен фасул, наливаме сметаната и подправяме яхнията със сол и черен пипер. Варим 4-5 минути на умерен огън и сме готови за поднасяне.

Поднесете ястието Зелен фасул по виенски с пържен бекон или шунка по желание.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: