ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитени Торти»Бисквитена торта в кръгла форма

Бисквитена торта в кръгла форма

Бисквитена торта в кръгла форма
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
20/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
50 мин.
Порции
7
"Домашна бисквитена торта, която е се приготвя редовно у дома"

Необходими Продукти

  • за основата
  • бисквити - 240 г орео
  • масло - 80 г
  • за крема
  • сладкарска сметана - 400 мл неподсладена
  • захар - 80 г
  • крема сирене - 500 г
  • ванилия - 2 - 3 капки есенция
  • бисквити орео - 7 - 8 бр.
  • за декорация
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • бисквити - орео
  • шоколад - 200 г за разтопяване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете кравето масло. Натрошете бисквитите Орео и ги смесете. Вземете кръгла форма за торта с падащо дъно и сложете сместа вътре. Загладете с лъжица и оставете в хладилника, докато направите крема.

Разбийте сметаната със захарта, крема сиренето и капките ванилия до пухкав крем. Натрошете бисквитите на по-едри парчета, добавете вътре и разбъркайте. Прехвърлете сместа във формата и отново оставете в хладилника.

Разтопете шоколада заедно със сметаната на котлона. Разбъркайте хубаво, докато се смесят напълно двете съставки. Излейте шоколада върху тортата от бисквити. Декорирайте по желание със сметана, бисквити, бонбони, чипс от шоколад или каквото на вас ви харесва. Оставете в хладилника за една нощ да стегне и сервирайте бисквитената торта с крем.

Не пропускайте да поглезите цялото си семейство с Бисквитена торта в кръгла форма.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: