ezine.bg»Рецепти»Предястия»Пюрета»Пюре от патладжан по турски

Пюре от патладжан по турски

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
1264152k195
Пюре от патладжан по турски
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
18/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Разкошна рецепта за пюре от патладжани, което може да поднесе като гарнитура или да хапвате, намазано на филийка"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 - 3 бр.
  • сол
  • слънчогледово олио - 3 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • сусам - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете патладжаните. Срежете ги на две половини по дължина. Направете нарези по вътрешната част на срязаните патладжани.

Посолете, наредете ги в тава и изпечете за 25-30 мин. в предварително загрята фурна. С лъжица изгребете вътрешността на печените патладжани.

Към тях добавете 3 с.л. слънчогледово олио и лимонов сок. Ако ползвате зехтин, изберете такъв с по-деликатен вкус, за да не ви нагарча. Пасирайте до гладкост.

На сух загрят тиган изсипете 1 с.л. сусам. Изпечете семената, като разтръсквате тигана за да не загорят. Щом започнат да пукат, отстранете от огъня.

Поднесете патладжаненото пюре по турски поръсено със запечения сусам.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: