Начин на приготвяне
Измиваме патладжаните и пиперките и ги подсушаваме. Чушките се изпичат и се оставят в съд с капак, за да омекнат.
Патладжана нарязваме на колелца и осоляваме, поставяме го в гевгир да се отцеди от черния цвят.
След това го пържим в нагорещена мазнина, овалян в брашно. Поставяме колелцата върху кухненска хартия, да поемат мазнината.
В блендер поставяме доматите, пиперките, чесъна, босилека, захарта. Блендираме зеленчуците.
В тиган загряваме малко мазнина и поставяме смлените зеленчуци. Запържваме до сгъстяване. В чиния подреждаме колелцата пържен патладжан и заливаме с доматения сос.
Пърженият патладжан с доматен сос и чесън е готов.