Начин на приготвяне
Смесваме брашното, гриса, бакпулвера, ваниловата захар, солта и захарта.
Разбиваме яйцето и го сипваме в сместа. Добавяме киселото мляко и разбъркваме на ръка.
Загряваме в дълбок тиган олио за пържене на средна температура. Не бива да пускаме котлона на висока степен, за да не се получат прегорели отвън бухтички, а отвътре - сурови.
Загребваме по половин супена лъжица от сместа и изсипваме на едно място в загрятото олио. Ако бухтичките не се обърнат сами, ги обръщаме след 15 секунди. Изпържваме още около 5-6 секунди и от другата страна и изваждаме в чиния.
Бухтичките не задържат мазнина, така че ги изваждаме директно в чинията, в която ще сервираме.
Сервираме страхотните бухтички топчета с мед, течен шоколад, сладко или само поръсени с пудра захар.