Турска баница с кашкавал

17/08/2020
"Хайде на турската баница с кашкавал, нападайте, докато е топла "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 854
  • Преглеждания за месеца664
  • Преглеждания за седмицата26
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме в купа разбити яйца, в киселото мляко се разбива сода да шупне и добавяме при яйцата.

Кашкавалът се рендосва на едро ренде, аз добавих и натрошено сирене за по-богат вкус.

Взема се една кора, поръсваме с олио, отгоре слагаме втора кора и намазваме с 2-3 с.л. яйчена смес.

Поръсваме с настърган кашкавал, малко сирене и навиваме на рула.

Така се оформят и останалите кори, нареждат се в широка тава, нарязваме баницата на парчета с големина по избор. От останалата смес, смесена с малко олио, се намазва отгоре и поръсваме семена.

Печем в загрята фурна на 180 градуса до златисто.

Изважда се и покриваме с кърпа за 5 минути, за да е мека коричката. Добър апетит!

Турската баница с кашкавал е много вкусна.

Кръгла алуминиева тава с незалепващо покритие 34x7см.
Приготвяй си тази рецепта в:
Кръгла алуминиева тава с незалепващо покритие 34x7см.
51.99 лв.
Виж ››

За да готвите с песен на уста, се нуждаете от алуминиева тава. И то не каква да е - кръгла тава с незалепващо покритие, с която готвенето ще се превърне в революционно откритие! Забавлявайте, докато създавате кулинарни шедьоври лесно и удобно.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар