Ezine.bg»Рецепти»Паста»Равиоли с тиква

Равиоли с тиква

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Равиоли с тиква2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6-7

Необходими продукти

  • тиква - 400 гр. изчистена
  • зехтин - 2 с. л
  • яйца - 1 бр.
  • галета - 50 гр.
  • пармезан - 1/2 ч.ч.
  • копър - 1 с.л.
  • червен пипер - лют
  • черен пипер
  • сол
  • тесто
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете тиквата на парчета и я сложете в тава. Поръсете я със зехтина, сол и черен пипер. Печете на 200 градуса, до омекване около 40 минути.

Направете тиквата на пюре и изсипете в купа. Добавете копъра, лютия червен пипер галетата, жълтъка и настъргания пармезан и разбъркайте добре.

Разточете тестото върху набрашнена повърхност. Отрежете квадрати. В едната половина на квадрата сложете по 1 ч. л. от тиквата. Намокрете краищата на квадрата и го затворете.

Варете равиолите във вряща подсолена вода около 5 минути. Отцедете добре.

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: