Начин на приготвяне
Замесете твърдо тесто от брашното, вода и яйцата. Покрийте го с кърпа и оставете да престои около 30 минути. През това време може да приготвите плънката.
Запържете в олио смляното месо и счукания чесън за около 6 минути, добавете останалите продукти, задушете четвърт час и оставете плънката да изстине, като я овкусите с подправки.
Разделете тестото на 2 части и направете кори с еднаква форма. Върху едната кора поставяйте по една лъжичка плънка на разстояние около 4-5 см. Тестото между плънките намажете с разбито яйце, покрийте с втория лист, като притиснете внимателно, за да се слепнат на местата без плънка. Нарежете на квадратчета и покрийте с кърпа.
Друг вариант е от корите да изрязвате кръгчета с чашка, да слагате по лъжичка плънка, да намажете периферията с яйца и да прегънете, като притиснете краищата. Аз предпочитам този варинат - по лесен е за мен.
Така приготвените равиоли се пускат да се варят последователно в кипяща и подсолена вода. След като изплуват, се варят за около 1 минута. Вадят се с решетъчна лъжица, поливат се с горещо масло и се държат в гореща фурна, докато се приготвят останалите равиоли.
Готовите равиоли с месо поднесете така, поръсени с малко скълцан магданоз и настърган пармезан. Още по-вкусни стават ако се запържат леко в съвсем малко мазнина. Бон Апети!