Начин на приготвяне
От изброените продукти за тестото заместете меко и еластично тесто, след което го оставете за 20-тина минути да почине. Междувременно сварете картофите и ги намачкайте.
Нарежете бекона и го изпържете в тиган, добавете ситно нарязаните чесън и лук и пържете още няколко минути. Прибавете картофите и настърганото сирене, овкусете със солта и подправките. Разбъркайте добре.
Разточете готовото тесто на тънка кора и изрежете кръгчета с диаметър около 8 см. Покрийте половината от всяко кръгче с плънка, а тестото около нея с малко белтък. Завийте с другата половина и притиснете добре краищата с вилица.
Пуснете равиолите във вряща вода, за да се сварят до готовност - около 7 минути. Извадете ги с решетъчна лъжица, намажете с маслото и поръсете с настъргания кашкавал. Поднесете със салата по избор.