Бифтек с бяло вино

Маргит ЕрменковаМаргит ЕрменковаНовак
17/09/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 045
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • говеждо месо - 2 бр. бифтек
  • бяло вино - 125 мл
  • олио - 1 с.л. масло - 40 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намазваме телешките бифтеци с олио и ги поръсваме с черен пипер. Оставяме ги на хладно за около 1 час. Изпържваме бифтеците в силно сгорещено олио от двете страни до готовност. Намаляваме котлона, заливаме с бялото вино и задушаваме под похлупак 7-8 минути.

Вадим бифтеците от тигана и ги прибираме на топло. Оставяме сместа на котлона до редуцирането ѝ наполовина. Сваляме съда от котлона, добавяме нарязаното на парченца масло и връщаме обратно. Бъркаме докато маслото се разтопи.

Заливаме бифтеците със соса, поръсваме със ситна нарязан пресен магданоз и поднасяме веднага.

Рейтинг

5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар