Миди с домати

22/01/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 329
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме маслото и изпържваме до златисто ситно нарязания лук. Когато лукът омекне, добавяме и предварително нарязаните та кубчета домати, пресования чесън и магданоза. Захлупваме сместа и задушаваме под похлупак в продължение на 15 минути.

Докато сосът се задушава, измиваме много добре мидите, заливаме ги с водата и ги кипваме. Варим в продължение на 3-4 минути (докато се отворят). Изваждаме ги от черупките, а бульона прецеждаме.

Слагаме мидите в доматения сос. Постепенно вливаме и бульона и кипваме. Ако сместа стане твърде рядка, можем да я сгъстим с 1-2 с.л. галета. Поръсваме с черен пипер и поднасяме нашите миди с домати.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар