Домашен брауни фъдж

IvelinaIvelina
Новак
832942k128
Домашен брауни фъдж
Снимка: Ivelina
3 / 4
14/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10
"Нещата се получават с питане - питахте за рецептата за домашния брауни фъдж - даваме ви я"

Необходими Продукти

  • масло - 150 г на стайна температура
  • шоколад - 150 г (най - малко 70%), грубо нарязан
  • захар - 200 г
  • кафява захар - 100 г
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 150 г
  • кардамон - ¼ чаена лъжичка, смлян
  • анасон - ¼ чаена лъжичка, смлян
  • джинджифил - ¼ чаена лъжичка, смлян
  • канела - 1 чаена лъжичка
  • За топинга
  • масло - 75 г
  • захар - 150 г
  • мед - 60 г
  • сметана - 110 мл
  • канела - 1 чаена лъжичка
  • шамфъстък - 50 г нарязан
  • бадеми - 100 г нарязани
  • ядки - 150 г комбинация лешници, орехи, кашу
  • лимонова кора - 50 г
  • портокалова кора - 50 г
  • череши - 50 г нарязани (или малини и други)
  • тъмен шоколад - 100 г (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предлагам ви един невероятно ароматен домашен брауни фъдж различен от всичко, което сте опитвали. Ароматите в него са омагьосващи и е истинско удоволствие да го хапвате. Разбира се, можете да ползвате само канела или да комбинирате с аромат, който най-много ви допада.

Загрейте фурната до 160 градуса циркулиращ въздух. Намажете тава с форма (приблизително 20х20 см).

Разтопете шоколада заедно с маслото на водна баня, оставете леко да се охлади. Добавете захарта и разбъркайте. Добавете брашно, кардамон, анасон, джинджифил и канела и разбъркайте.

Разбийте яйцата едно по едно. Поставете тестото в намаслена тава.

За заливката: В тенджера сложете маслото, захарта, меда и сметаната да заври, след това намалете и оставете да къкри за 10 минути. Смесете в канелата, шам-фъстъците, бадемите и други ядки по избор. Свалете от котлона и разбъркайте с лимонова кора, портокалова кора и череши (или малини и други).

Разстелете бадемовата смес върху тестото за брауни и печете във фурната за 40 минути. Покрийте с хартия за печене след 20 минути. Оставете сладкиша да се охлади и нарежете на парчета.

И ако ви харесва още по-шоколадово, можете да оставите тъмния шоколад да се разтопи върху водна баня и да го изсипете върху охладените браунита.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: