Начин на приготвяне
Накиснете предварително стафидите в портокаловия сок.
Смесете маслото и шоколада и ги разтопете внимателно на водна баня.
Разбийте яйцата /на стайна температура/ със захарта и долейте постепенно портокаловия сок, който сте отцедили от стафидите.
При непрекъснато внимателно разбиване объркайте с разтопеният шоколад.
След това прибавете есенцията и портокалова кора, щипка сол, брашното. Хомогенизирайте сместа, но не прекалявайте с бъркането - колкото да се смесят. Финално леко объркайте със стафидите.
Подгответе правоъгълна тава, намажете я с маслото и поръсете с малко брашно, като изтупате излишното количество.
Сипете сместа, загладете и печете в предварително загрята на 170 градуса фурна за около 25 минути.
След като бялото брауни се охлади, може да го разрежете на парчета.