Бяло брауни

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
2965906
Бяло брауни2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8 парчета
"Няма са спорим за семантиката на името, а ще се наслаждаваме на вкуса на този десерт"

Необходими продукти

  • масло - 100 г краве + още малко за намазване)
  • бял шоколад - 200 г
  • кафява захар - 200 г
  • портокалов сок - 60 мл изцеден
  • стафиди - 60 грама
  • яйца - 2 домашни
  • сол - 1 щипка
  • брашно - 150 г + за поръсване
  • портокалова есенция - 1 анпула
  • портокалова кора - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете предварително стафидите в портокаловия сок.

Смесете маслото и шоколада и ги разтопете внимателно на водна баня.

Разбийте яйцата /на стайна температура/ със захарта и долейте постепенно портокаловия сок, който сте отцедили от стафидите.

При непрекъснато внимателно разбиване объркайте с разтопеният шоколад.

След това прибавете есенцията и портокалова кора, щипка сол, брашното. Хомогенизирайте сместа, но не прекалявайте с бъркането - колкото да се смесят. Финално леко объркайте със стафидите.

Подгответе правоъгълна тава, намажете я с маслото и поръсете с малко брашно, като изтупате излишното количество.

Сипете сместа, загладете и печете в предварително загрята на 170 градуса фурна за около 25 минути.

След като бялото брауни се охлади, може да го разрежете на парчета.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: