Брауни с тиква

MarianeMariane
Джедай
202169
Брауни с тиква1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Десерт с подчертана индивидуалност - брауни с тиква, за онези малки сладки семейни моменти"

Необходими продукти

  • за тъмния блат
  • олио - 1/2 ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 2/3 ч.ч.
  • ванилия - 1 пак.
  • канела - 1 ч.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • какао - 1/2 ч. на прах
  • за тиквения блат
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 1/2 ч.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • брашно - 2 с.л. препълнени
  • тиква - 2/3 чаша със сварена
  • ванилия - 1 пак.
  • канела - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното с бакпулвера в дълбок съд. Добавете канелата, солта и какаото и разбъркайте добре. В друг съд разбийте яйцата едно по едно, добавете захарта и олиото. Постепенно добавете брашното и бъркайте, докато получите тежка, гъста смес.

В отделен съд намачкайте тиквата със захарта, канелата, киселото мляко, брашното, ванилията и яйцата. Разбъркваме добре.

Загрейте фурната на 180 градуса с вентилатор. В предварително намазнена и набрашнена тава се изсипва първо кафявата смес и се заравнява, а след това и тиквената смес.

Сладкишът е пече около 35 минути до покафеняване, вади се и се оставя да се охлади. Поднася се студен.

Рейтинг

3.7
51
40
32
20
10
Дай твоята оценка: