Супа от питомен заек

Аника ВойтАника Войт
Чирак
133
414
813
8
14/08/2020
"Заешката супа е супа за душата - който не я опитвал, той не знае "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо47
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на парчета. В подходяща тенджера се налива около 1 литър вода, подсолява се и се слага да кипне.

Щом започне да се образуват балончета се слага да се вари и заешкото месо. По този начин месото не се пени. Ако все пак това се случи, оберете пяната в решетъчна лъжица.

Щом месото е добре сварено, го извадете и прецедете бульона. Месото накъсайте на малки парчета.

Подгответе зеленчуците. Почистете и ги измийте старателно. Лука и чушката нарежете на ситно, а моркова настържете с ренде. Сложете зеленчуците в заешки бульон да се варят до омекването им.

Добавете нарязаната на ситно целина и фиде. Овкусяваме със сол и черен пипер на вкус. Оставете на котлона да готовност още около 10 минути.

Застройката приготвяме, като разбием жълтъка, киселото мляко и маслото.

Застройваме внимателно заешката супа и оставяме на котлона още 2-3 минути.

Супата от питомен заек е готова.

Плитка емайлирана тенджера с есенен декор 5.7 литра
Приготвяй си тази рецепта в:
Плитка емайлирана тенджера с есенен декор 5.7 литра
23.92 лв.
Виж ››

Допълнете колекцията си от кухненски съдове с тази плитка емайлирана тенджера. Удобна за готвене, поддържане и съхранение. Тя е плитка, но и достатъчно голяма, за да нахраните всички у дома с приготвената в нея гозба. Предлага се с красива декорация.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар