Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Пухкави кремки с много крем

Пухкави кремки с много крем

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Пухкави кремки с много крем
Снимка: Yordanka Kovacheva
4 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
16
"Супер пухкави кремки с много крем - такива, каквито ги обичате"

Необходими продукти

  • Тесто
  • брашно - 450 г + за доизмесване
  • мая - 25 г жива
  • яйца - 4 бр. (едното е за намазване)
  • краве масло - 80 г меко
  • олио - 40 г
  • прясно мляко - 80 мл
  • захар - 40 г
  • сол - 1 щипка
  • пудра захар - за поръсване
  • Крем
  • прясно мляко - 550 мл
  • кондензирано мляко - 100 г или на вкус
  • брашно - 40 г
  • жълтък - 1 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • лимонова кора - 1 ч.л. фино настъргана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото за кремките е специфично и по-маслено и меко, затова измесете в кухненски робот или с миксер с приставки за тесто. Това значително ще ви улесни.

Пресейте брашното в купа, смесете със захарта и втрийте маята на сухо в тази смес.

Сипете леко разбитите три яйца с щипка сол, олиото и леко затопленото прясно мляко.

Включете уреда да меси няколко минути, като постепенно добавяте и маслото на парченца.

Резултатът трябва да е меко и гладко тесто с бляскава повърхност. Ако все пак е твърде меко, добавете още брашно, без да прекалявате.

Покрийте купата и оставете да втаса за 1 час.

През това време пригответе млечния крем:

Смесете прясното и кондензираното мляко - сложете повече, ако обичате по-сладко. Ако направите това, може да се наложи да добавите и повече брашно за сгъстяването на следващия етап.

Отделете част от млякото и в него разбийте жълтъка и брашното с ванилията и лимоновата кора.

Загрейте млечната смес на умерен огън и когато закъкри, сипете тази с брашното.

Бъркайте непрестанно до сгъстяване на крема, като внимавате температурата да не е прекалено висока, за да не загаря.

Оставете готовия крем да изстива, докато тестото в купата втаса.

Разделете бухналото тесто на 14-16 равни части. Намазнете ръцете си, ако ви лепне.

Разточете или сплесквайте всяко парченце, пълнете обилно с крем и събирайте краищата нагоре затваряйки като вързопче.

При втасването е възможно някои или всички кремки да се отворят леко, тъй като самото тесто е като живо, но това да не ви притеснява.

Ако все пак искате да го предотвратите, просто ги сложете със затворения край надолу.

Важно е и самите стени на кремката да не са прекалено тънки, за да не се спука и изтече кремчето.

Подредете в тава, покрита с хартия за печене или намаслена, оставяйки разстояние между всяка.

Оставете кремките да втасат още веднъж, а след това намажете с разбито яйце и печете в загрята на 200 градуса фурна за около 18 минути или докато почервенеят апетитно.

След като изстинат готовите пухкави кремки с много крем, поръсете с пудра захар!

Разкошни за закуска или похапване по всяко време.

*Кремът за пълнежа може да бъде и друг - по ваш вкус.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: