Начин на приготвяне
Тестото за кремките е специфично и по-маслено и меко, затова измесете в кухненски робот или с миксер с приставки за тесто. Това значително ще ви улесни.
Пресейте брашното в купа, смесете със захарта и втрийте маята на сухо в тази смес.
Сипете леко разбитите три яйца с щипка сол, олиото и леко затопленото прясно мляко.
Включете уреда да меси няколко минути, като постепенно добавяте и маслото на парченца.
Резултатът трябва да е меко и гладко тесто с бляскава повърхност. Ако все пак е твърде меко, добавете още брашно, без да прекалявате.
Покрийте купата и оставете да втаса за 1 час.
През това време пригответе млечния крем:
Смесете прясното и кондензираното мляко - сложете повече, ако обичате по-сладко. Ако направите това, може да се наложи да добавите и повече брашно за сгъстяването на следващия етап.
Отделете част от млякото и в него разбийте жълтъка и брашното с ванилията и лимоновата кора.
Загрейте млечната смес на умерен огън и когато закъкри, сипете тази с брашното.
Бъркайте непрестанно до сгъстяване на крема, като внимавате температурата да не е прекалено висока, за да не загаря.
Оставете готовия крем да изстива, докато тестото в купата втаса.
Разделете бухналото тесто на 14-16 равни части. Намазнете ръцете си, ако ви лепне.
Разточете или сплесквайте всяко парченце, пълнете обилно с крем и събирайте краищата нагоре затваряйки като вързопче.
При втасването е възможно някои или всички кремки да се отворят леко, тъй като самото тесто е като живо, но това да не ви притеснява.
Ако все пак искате да го предотвратите, просто ги сложете със затворения край надолу.
Важно е и самите стени на кремката да не са прекалено тънки, за да не се спука и изтече кремчето.
Подредете в тава, покрита с хартия за печене или намаслена, оставяйки разстояние между всяка.
Оставете кремките да втасат още веднъж, а след това намажете с разбито яйце и печете в загрята на 200 градуса фурна за около 18 минути или докато почервенеят апетитно.
След като изстинат готовите пухкави кремки с много крем, поръсете с пудра захар!
Разкошни за закуска или похапване по всяко време.
*Кремът за пълнежа може да бъде и друг - по ваш вкус.
Да ви е сладко!