Начин на приготвяне
Почистваме сливите от костилките и ги нарязваме в дълбока тава.
Кипваме водата на котлона и сваряваме листата стевия за 2 минути.
Прецеждаме и заливаме сливите с течността.
Добавяме и стевията на прах и разбъркваме.
Слагаме тавата във фурната и печем сладкото от сини сливи на 200 градуса около 40 минути.
Смесваме пектина с водата и наливаме при сливите. Разбъркваме и продължаваме да печем сладкото за диабетици още 10-15 минути.
Накрая добавяме лимонената киселина, разбъркваме и изключваме фурната.
Оставяме сладкото в горещата фурна 10-15 минути и след това веднага го сипваме в чисти сухи бурканчета и затваряме капачките.
Прибираме сладкото от сини сливи за диабетици на тъмно и хладно място.