Тирамису с маскарпоне в бурканчета

НикиНики
Новак
64
187
517
2
08/08/2020
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо118
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си приготвяме еспресото, подслаждаме го и оставяме да се охлади.

В две купи разделяме белтъците и жълтъците. Разбиваме белтъците на сняг.

Към жълтъците добавяме захарта и разбиваме с миксер до хомогенна смес. Към жълтъците добавяме маскарпонето и разбиваме добре с миксера.

Прибавяме и белтъците и разбъркваме добре да се смесят всички продукти. Започваме подреждането в бурканчетата.

Топим бишкотите в еспресото само от едната страна, нареждаме един ред, после мажем с крема, после пак бишкоти и така, докато завършим с крема.

Оставяме нежното тирамису в хладилника да престои едно денонощие.

При сервиране на тирамисуто с маскарпоне в бурканчета поръсваме с какао.

Метална кутия за сладки, бисквити и мъфини - Pin-up
Практичен и удобен аксесоар за съхранение
Метална кутия за сладки, бисквити и мъфини - Pin-up
6.30 лв.
Виж ››

Сигурен начин да опазите мъфините свежи и далеч от любопитните погледи на лакомниците е тази практична метална кутия

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар