Пълнени тиквички с бекон и кашкавал

НикиНики
Новак
66
190
527
2
06/08/2020
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо65
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с подготовката на тиквичките. Измива ги, изрязваме краищата и ги срязваме по дължина на две.

Издълбаваме ги като зеленчукови лодки. Посоляваме и ги оставяме в гевгир да си пуснат водата. В тиган си запържваме нарязания лук, добавяме нарязаните на ситно македонска наденица и бекон.

Запържваме до зачервяване. Добавяме нарязания на ситно домат. След 3-4 минути добавяме нарязания на ситно морков, пиперка и вътрешността на тиквичките, която издълбахме.

Запържваме за 5-6минути. Добавяме подправките, разбъркваме. Започваме да пълним тиквичките. Нареждаме ги в тава.

Наливаме около 150-200 мл вода на пълнените тиквички и печем в предварително нагрята фурна за около 30 мин. до омекване на тиквичките.

Изваждаме тавата, наръсваме ги с настъргания кашкавал и връщаме във фурната до запичане.

Пълнени тиквички с бекон и кашкавал - голяма вкусотия!

Ръчно изработена керамична чиния 18 см
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Ръчно изработена керамична чиния 18 см
5.34 лв.
Виж ››

За ценителите на хубавата керамика - разкошна ръчно изработена керамична чиния, подходяща и за подарък. Заложете на българското!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар